BREZPLAČNA POŠTNINA ob nakupu 2 kompletov kartic! ❤️

Diploma za pogum pri zdravniku/Diploma za izgubljen zob

Majhna spodbuda za vse majhne borce, pogumne punčke in fantke, ki obiskujejo zdravstvene ustanove. Diplomo za pogum pri zdravniku in Diplomo za izgubljen zob si lahko prenesete s klikom tukaj.

 

Želim vam predvsem zdravje in čim manj bolezni vaših sončkov. Upam, da so vam diplome všeč, sicer pa upam da jih ne boste prav velikokrat potrebovali! :)

 


Igra hvaležnosti za celo družino

Obstaja veliko načinov, kako otroke naučiti hvaležnosti.

Otrok mora spoznati, da nimajo vsi otroci staršev, denarja, toplega doma, hrane. Otroka lahko spodbujamo na pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Preprosti predlogi so, da otrok zloži svoja premajhna oblačila in jih nameni otrokom, ki jih nimajo. Če ste ljubitelji živali, se lahko odpravite v zavetišče in prispevate delček denarja za hrano za živali. Idej je ogromno.

Ena izmed idej je tudi igra hvaležnosti, ki jo včasih igramo pri nas doma. Cilj je, da se pogovarjamo o najljubših spominih, igrah, pesmah, praznikih. Želimo vam čudovit in hvaležen vikend! ;)

P.S. V kolikor se otrok še ne zaveda, kaj pomeni biti hvaležen, lahko vprašanja preoblikujete v "Katera igra/pesem/praznik ti je najbolj všeč?, Ob katerem prazniku/osebi se najlepše počutiš?"

 

Predlogo si lahko prenesete tukaj.


Božičkovo pismo

V prihodnjih dneh bo pridne otroke obiskal božiček. Res mi je lepo gledati, kako se otroci razveselijo daril in zato sem se odločila, da Nikolina in Karolina letos prejmeta poleg darila tudi božičkovo pismo.  

Pripravila sem par predlog za fantke in punčke in jih z veseljem delim z vami. S personaliziranim pismom boste zagotovo otrokom pričarali čaroben božič.

Poberite si predlogo, spremenite po svojih željah, natisnite, dodajte v kuverto in jo pustite ob darilu.

 

Klikni tukaj in si prenesi Pismo za božička.

Klikni tukaj in si prenesi Pismo od božička - za punčke.

Klikni tukaj in si prenesi Pismo od božička - za punčke(2).

Klikni tukaj in si prenesi pismo od božička - za fantke. 

 

Želim vam čudovite praznike! 


Praznična peka piškotov

Danes smo se lotile peke medenjakov. Nikolina in Karolina sta pomagali z navdušenjem. Imele smo se super in to je edino pomembno. No, medenjaki so izpadli dobri, ampak še vedno ne tako mehki in sočni kot babicini. :) V nadaljevanju delim z vami recept. Pošljite nam kakšno slikco vaših prazničnih piškotov! ;)

 

Recept za medenjake:

250g moke

1/2 pecilnega praška

2 žlički cimeta

1 jajce

50g sladkorja

4 žlice medu

100g masla

 

1. V posodo zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek in cimet.

2. V drugo posodo penasto zmešamo jajce s sladkorjem, dodamo stopljeno maslo in med. 

3. Vse sestavine skupaj zmešamo in razvaljamo testo.

4. Nato iz testa oblikujemo poljubne oblike in jih dajemo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo pri 180 stopinjah okoli 10 minut. Pečene in ohlajene medenjake hranimo v dobro zaprti posodi.

 


Slano pecivo s skuto in špinačo (hitro in enostavno)

Od trenutka, ko sem postala mama, sej je čas začel drugače vrteti. Občutek imam, da moj dan nima več 24 ur, ampak bistveno manj. Zato vedno iščem hitre in lahke recepte. Upam, da bo tudi vam prav prišel recept za slano pecivo za špinačo, ki ga lahko pripravite zelo hitro - v manj kot 10 minutah!

Sestavine:

- 4 jajca

- 1 žlička soli

- 100ml olja

- 200ml jogurta

- 10 žlic moke

- 10 žlic polente

- 1 pacilni prašek

- 200-250g polnomastnega sira v slanici (jaz uporabljam Mediteraneo)

- 150-200g špinače

Postopek priprave:

  1. Jajca stepemo skupaj z žličko soli, da postanejo penasta. Dodajte olje in še mešajte. Nato dodamo jogurt, premešamo in dodamo še moko, polento, pecilni prašek in premešamo, da se masa izenači. Na koncu dodajte špinačo, predhodno oprano in nasekljano na trakove, ter na drobno narezan sir.
  2. Premešamo in vlijemo v pekač (predhodno ga obložite s papirjem za peko).
  3. Pečemo pri 180 stopinjah, približno 40 minut, odvisno od vaše pečice.

 

Otroci obužujejo to pecivo, ki je odlična ideja za zajtrk ali večerjo... ;) Dober tek!


Vroča čokolada na palčki

Za cca. 10 vročih čokolad potrebujete:

- 200 g temne čokolade

- različne dodatke, kot so oreo piškotki, razni bonbončki, cimet, posipi, itd.

 

Postopek je sledeč:

Čokolado raztopite nad soparo in nalijte v majhne plastične kozarčke/modelčke. V njihovo sredino zapičite sladoledne palčke in ob njih vtaknite zdrobljene piškote, začimbe, bonbone… Domišljiji dajte prosto pot! Potem jih zaprite v hladilnik za par ur, da se strdijo.

 

Nikolina in Karolina sta zelo uživali, najtežji del pa je seveda bil čakanje, da se palčke strdijo. :)

 

Čokolada na palčkah je luštno praznično darilo. Palčko lahko zavijete v prozoren celofan in jo okrasite s trakcem in lepim sporočilom.


Spoznavamo letne čase

V teh dneh prejemam takšna vprašanja: "Mami, a lahko obujem natikače?", "Mami, kdaj bo padal sneg?", "Mami, a lahko jutri za vrtec oblečem kopalke?"...

 

Očitno je čas, da se začnemo pogovarjati o letnih časih. Na hitro mi je prišla ideja, da bi lahko list papirja razdelila na 4 dele in bo tako vsak kvadrat predstavljal posamezni letni čas. V kvadratke smo potem risale različne predmete in naravne pojave, ki so značilni za ta letni čas, potem pa smo se pogovarjale kdaj potrebujemo dežne škornje, kdaj cvetijo rožice, kdaj pada sneg, itd. Cilj je, da se zavedajo razlik med letnimi časi in da spoznajo kakšne nove pojme.  

 

Nikolina in Karolina sta resnično uživali.

 

V kolikor imate na razpolago tiskalnik in se vam ne ljubi risati pa si lahko tudi natisnete delovne liste (klikni tukaj). ;) 


Spoznavamo barve in oblike

V nadaljevanju sledi nekaj primerov, kako lahko med igro otroke naučimo imena barv, oblike (krog, trikotnik, kvadrat...) ter razlike med njimi (majhen, velik). 

 

1. V kolikor otrok že uporablja škarjice, mu lahko natisnete pripravljeno grafiko (klikni tukaj) in naj on sam reže oblike, potem pa jih lahko zalepi na drugi papir. Lahko pa mu ponudite tudi kolaž papir, v kolikor nimate tiskalnika v bližini. Škarje naj bodo primerno velike, dovolj ostre in z zaobljenimi konicami. Pozorni bodimo, v kateri roki otrok drži škarje. Ste vedeli, da obstajajo škarje za levičarje in desničarje? Otroku pokažimo (in ne le povejmo), kako naj varno uporablja škarje. Potem pa pokažimo, kako naj po končanem delu za sabo pospravi. Kar je otrok izrezal, lahko shranite v posebno mapo ali kuverto, vi pa jo opremite z datumom. Otrok bo zagotovo ponosen na svoje izdelke.

 

2. Iz plastelina lahko ustvarite oblike, ki so na papirju, in potem jih otrok mora postaviti na pravilno mesto. Medtem mu lahko zastavite vprašanja, kot so:

- Pokaži mi, kje je modri kvadrat?

- Kateri krog je majhen/velik?

- Kakšne barve je trikotnik?

- Ali je plastelin mehek/trd?

 

Presenečeni boste, koliko časa se lahko otrok zamoti s takšnimi preprostimi pripomočki, kot so plastelin, papir, škarje in lepilo ter kakšne mojstrovine bodo kmalu nastale pod spretnimi prsti. Mamica pa bo popila kavico v miru, morda? ☺ 

 

P.S. Otrok naj bo pod nadzorom, medtem ko uporablja škarje, ali pa vsaj umaknite namizni prt in zavese, če so v bližini.☺


Ali veš, da z nakupom spominskih kartic tudi podpreš razvoj naše zgodbe in nam omogočiš,
da še naprej pripravljamo brezplačne vsebine na spletni strani? Hvala ♥